Labels

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Büyük Bankalar Yolsuzluğu

       


Büyük bankalar küresel faiz oranlarında oynama yaparak milyonlarca kişiyi mortgage, öğrenci kredisi ve benzeri yollarlasoydukları çok büyük bir sahtecilik yaparken yakalandı! Biz böyle birşey yapsak doğruca hapsi boylardık ama Barclays bankası sadece karlarının ufacık bir bölümü kadar para cezası aldı! Öfke büyüyor -- bu bizim bankaların demokrasiler üzerindeki tahakkümünün gidişatını değiştirmek için şansımız.

AB finansal hizmetler başkanı Michel Barnier güçlü bankacılık lobisine karşı duruyor ve bankacıları böyle bir yolsuzluk yaptıklarında hapse atmaya olanak sağlayacak bir reformu savunuyor. AB bunun öncülüğünü yaparsa, hesap sorulabilirlik tüm dünyada hızla yaygınlaşabilir. Ama bankalar buna çok güçlü bir direnç gösteriyor; bu reformların hayata geçmesini sağlamak için kitlesel bir halk iradesinin gücüne ihtiyaç var. 

Eğer önümüzdeki 3 gün içinde Barnier'e destek verecek 1 milyon kişi bulabilirsek, bu ona bankacılık lobisini sindirmek ve hükümetleri reforma zorlamak için bir güç verecektir. Dilekçeyi imzala; sayı her arttığında AB Parlamentosu'nun tam önündeki maket hapishaneye bir temsili bankacı daha atacağız.

0 yorum:

Yorum Gönder